MERVAN EL BERGUSİ IRKÇI İSRAİL ZİNDANLARINDA 20. YILINI DOLDURDU

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi'nin yaptığı açıklamaya göre, kendilerine "esirlerin sütunları" adı verilen ve işgal zindanında 20 yıldan fazla kesintisiz bir şekilde esir olarak tutulanların sayısı, Filistin direnişinin önde gelen liderlerinden Mervan El-Bergusi'nin de 20 yılını tamamlamasıyla birlikte 184 oldu.  

Görüntülenme: 663 Tarih: 16 Nisan 2022 20:35
MERVAN EL BERGUSİ IRKÇI İSRAİL ZİNDANLARINDA 20. YILINI DOLDURDU

Mervan El-Bergusi, işgal zindanlarında aralıksız olarak süren esaret hayatında 20 yılını tamamlayarak 21. yılına girdi. 

Merkez'in yaptığı açıklamaya göre Ramallah ahalisinden olan 63 yaşındaki Mervan El-Bergusi 15 Nisan 2002 tarihinde işgal güçleri tarafından esir edilmişti ve hakkında işgal yargısı tarafından, Aksa İntifadası'nın başlangıç sürecinde işgalci askerlerin öldürülmesine sebep olan askeri eylemlere teşvikte bulunduğu ve bu eylemleri organize ettiği gerekçesiyle 5 kez müebbet hapis cezası verilmişti. Mervan El-Bergusi'nin organize ettiği eylemlerin Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. 

Bergusi işgal zindanlarında, zaman zaman intikam amaçlı şiddet ve baskı uygulamalarına maruz kaldı. Aynı zamanda esirlerin haklarına sahip çıkması ve Filistin halkının özel günlerinde yaptığı direniş yanlısı açıklamalarından dolayı da işgal yönetiminin yıldırma amaçlı baskı ve şiddet uygulamalarına maruz kaldı. 

Zindanda akademik çalışmalarını sürdüren Bergusi, 2010 yılında Uluslararası Arap Üniversitesi'ne bağlı Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü'nden siyaset bilimleri alanında doktora diploması almıştı. 2017 yılında esirlerin haklarının kazanılması için sürdürülen açlık grevinde, 42 gün süreyle eyleme katılmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar