AŞIRI SİYONİST TAPINAK CEMAATLERİNDEN KIŞKIRTICI AÇIKLAMA

Kendilerini Tapınak (Heykel) cemaatleri olarak isimlendiren aşırı siyonist, ırkçı ve Müslüman düşmanı radikal yahudi cemaatleri yarından (17 Nisan Pazar) önümüzdeki perşembeye kadar Mescidi Aksa'ya gruplar halinde baskınlar düzenlenmesi yönünde çağrılar yaptılar.  

Görüntülenme: 878 Tarih: 16 Nisan 2022 01:51
AŞIRI SİYONİST TAPINAK CEMAATLERİNDEN KIŞKIRTICI AÇIKLAMA

Aşırı siyonist Tapınak cemaatleri bugün (16 Nisan Cumartesi) sabah yayınladıkları ilanlarında Pesah Bayramı günlerinde 17 Nisan Pazar gününden itibaren ve önümüzdeki perşembe gününe kadar yahudi cemaatlerinin Mescidi Aksa'ya girmesine sabah 07.00-10.30 arasında izin verileceğini duyurdular. 
 
Bu yöndeki çağrılar ve yapılan duyurular, işgal yönetiminin Mescidi Aksa içinde kurbanlar kesilmesine izin vermeyeceği yönünde açıklama yapmasına rağmen söz konusu radikal grupların buraya Müslümanları rahatsız edecek ve gerginliklere sebep olacak provokatif baskınlar düzenlemesine müsaade etme niyetinde olduğunu ortaya çıkarması açısından dikkat çekici. 

Bu arada Mescidi Aksa'nın hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa'da işgal güçlerine ve yerleşimci cemaatlerine karşı savaşın devam edeceğini hatırlattı. 

Sabri açıklamasında; "Savaş devam ediyor. Çünkü işgalci nezdinde bayram bir hafta sürecek. O yüzden savaş henüz bitmiş değil. Dolayısıyla bizim uyanık olmamız gerekiyor." dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar