BU SABAH BİR FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİD OLDU

İşgal güçlerinin dün (14 Nisan Perşembe) gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan ve henüz 17 yaşında olan bir Filistinli gencin aldığı yaraların tesiriyle bugün sabah hayatını kaybettiği haber verildi.  

Görüntülenme: 662 Tarih: 15 Nisan 2022 03:11
BU SABAH BİR FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİD OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenin'in Kefr Dan beldesinden olan Şevket Kemal Abid isimli 17 yaşındaki gencin dün işgal güçlerinin düzenlediği saldırıda ağır yaralandığını, tedavi için Cenin'deki İbnu Sina Hastanesi'ne kaldırıldığını ancak bugün sabah hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Bu gencin de hayatını kaybetmesiyle birlikte işgal güçlerinin dün Kefr Dan'a yönelik saldırısı sebebiyle şehit olanların sayısı üçe çıkmış oldu. Saldırıda Özgürlük Tüneli kahramanlarından esir Eyhem Kememci'nin kardeşi Şe's Kememci ile Mustafa Faysal Ebu'r-Rab şehit olmuştu. 

Dün sabah Cenin'deki iki şehidin yanı sıra ayrıca Nablus'un güneyindeki Beyta kasabası ahalisinden Fevaz Hamayil bir gün önce meydana gelen çatışmalarda ağır yaralanması sebebiyle hayatını kaybetmişti. 

İşgalcilerin Çarşamba gününün sabahından beri gerçekleştirdikleri saldırılarda şehit edilenlerin sayısı ise 7'ye çıktı.

İşgal güçlerinin Nisan ayının başından itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda şehit edilenlerin sayısının da 18 olduğu bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar