CENİN'DE İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 713 Tarih: 14 Nisan 2022 16:22
CENİN'DE İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (14 Nisan Perşembe) sabah Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısındaki Kefr Dan mıntıkasında meydana gelen çatışmalarda iki Filistinli genç şehit edilirken, 4 Filistinli de yaralandı. 

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre iki genç çatışmalarda ağır yaralanmaları üzerine hastaneye kaldırıldı, ancak daha sonra hayatlarını kaybettiler. 

Yerel kaynaklarda şehit edilen gençlerden birinin Özgürlük Tüneli vasıtasıyla Celbu' Hapishanesi'nden kaçmayı başaran esirlerden Eyhem Kememci'nin kardeşi Şe's Kememci diğerinin de Mustafa Ebu'r-Rab olduğu belirtildi. 

Verilen bilgilere göre işgal güçleri kalabalık bir birlikle Kefr Dan mıntıkasına baskın düzenledi. Bu baskının ardından bölgedeki direnişçiler tarafından onlara silahla ateş edilmesinin sesleri duyuldu. 

Görgü tanıkları işgal güçlerinin Kefr Dan beldesine baskın düzenledikten sonra evleri basarak geniş çaplı aramalar yapmaya başladıkları, bu sırada tepkiler olduğu ve çatışmalar meydana geldiği ifade edildi. 

İşgal güçleri gençlere yoğun bir şekilde ateş ettiler ve bu saldırılar yüzünden iki genç hayatını kaybetti. 

Batı Şeria bölgesinde dün de işgal güçleri tarafından biri çocuk üç kişi şehit edilmişti. Buna göre dün sabahtan beri Batı Şeria bölgesinde şehit edilenlerin sayısı 5 oldu. Bu yılın başından itibaren şehit edilenlerin sayısının ise 44 olduğu belirtiliyor. Şehit edilenlerin arasında kadınlar ve çocuklar da var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar