KUDÜS ŞURASI'NDAN HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI: MESCİD-İ AKSA TEHLİKEDE

 

Görüntülenme: 1604 Tarih: 14 Nisan 2022 07:37
KUDÜS ŞURASI'NDAN HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI: MESCİD-İ AKSA TEHLİKEDE

Bu yıl Yahudilerin en önemli bayramlarından biri olan *"Pesah Bayramı"* Ramazan ayına denk gelmektedir. Nisan ayının 15. günü (bu Cuma) başlayacak olan bayram, 23 Nisan'da son bulunacaktır. Lakin bu bayramın bizler açısından ehemmiyet arz eden bir yönü vardır.

Şöyle ki; Yahudiler Pesah bayramında bir kuzuyu ya da dağ keçisini Cebel-i Heykel’de (Mescid-i Aksa) kurban etmeleri gerekiyor. Lakin bunu şimdiye kadar Allah’ın fazlı başta olmak üzere Mescid-i Aksa için canlarını ortaya koyan Filistinli Müslümanlar ve hassaten en ağır bedeli ödeyen Gazzeliler sayesinde  başaramadılar. 2013, 2014 gibi farklı tarihlerde kurban girdirme girişimlerinde bulunsalar da sonuç alamadılar. Zira durumu fark eden Filistinliler hemen  müdahalede bulundular. 

Bu yıl fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'da kurban kesme girişiminde bulunacaklarına dair işgal hükümeti polisinden izin alıp, duyurusunda bulundular. Hatta bunu başarabilen Yahudiye ödül bile vereceklerini ilan ettiler. Bilhassa Cuma, Cumartesi başaramazlarsa Pazar günü tekrardan kurban kesme  girişiminde  bulunacaklar. *_Bu da bizlere bilhassa 15-16-17 Nisan'da Mescid-i Aksa'yı gergin bir sürecin beklediğini gösteriyor.* 

Gazze Kutsalı İçin Bir Kez Daha Bedel Ödemeye Hazır!

Gazze’deki yönetim Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya kurban girdirip kesme ritüelinin tüm kırmızı çizgileri aşan tehlikeli bir tırmanışı temsil ettiğini, bu mübarek ayda halkımızın ve milletimizin inanç ve duygularına doğrudan bir saldırı olduğunu ve tüm sonuçlarından işgali sorumlu tuttuklarını vurguladı. 

Her ne kadar İşgal hükümeti cevaben, Mescid-i Aksa'da kurban kesme gibi bir ritüelin gerçekleşmeyeceğini açıklasa da fanatik Yahudilerin ilanları bunun aksini ortaya koyuyor. 

ÇEMBER DARALIYOR 

Tehlike sadece bununla da kalmıyor. Başarabildikleri her adımda bir başka hedeflerini gerçekleştirmenin yolunu açacaklarının farkındalar. 

1• Aynen Harem-i İbrahim'de olduğu gibi Yahudi bayramlarında Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişine hatta ezanın okunuşuna dahi yasak konulmasını sağlamak.

2• Mescid-i Aksa'daki tüm kapılardan Yahudilerin girişine  izin verilmesini sağlamak.

3• İçerde bir sinagog inşa etmek.

4• Mescid-i Aksa’daki İslamî yapıları yakarak, yıkarak ya da havaya uçurarak yok etmek.

5• Tapınak temel taşını koymak. 

Aşırılık yanlısı Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik en nihai hedefleri o kutsal mekanın egemenliğini tamamen ele geçirerek İslamî tüm izleri yok etmektir.   

Peki bizler nasıl bir yol  izleyeceğiz? 

Şu kesin ki her Müslümanın sorumluluğu imkanı nispetindedir. Bu noktada cephenin en önünde olmaları nedeniyle en büyük direnişi yine genel manada Filistin halkı, özel manada Kudüslü ve Gazzeli Müslümanlar gösterecektir. Bizler de kutsalımız için elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Yapılabilecek birçok çalışmadan  biri şimdiden ulaşabileceğimiz her yere bu açıklamayı yapıp Cuma günü gruplarda paylaşılacak *“hashtag”* ile sosyal medya üzerinden ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve kutsalı uğruna canını ortaya koyan Filistinli kardeşlerimizin mücadelesine destek  vereceğiz.

KUDÜS ŞURASI 

Not: Haberde kullandığımız afişte şunlar yazıyor: Aşırı siyonist sağ gruplar, Mübarek Mescid-i Aksa'nın avlularında pesah bayramında kurbanlarını kesenlere parasal ödüller veriyor. Önümüzdeki cuma akşamı (15 Nisan) Mescid-i Aksa'nın bahçesinde kurban kesenlere 10.000 bin şekel, kısmen kesebilenlere 800 şekel, bahçeye getirip de kesmekte başarılı olamayanlara 400 Şekel vadediliyor.

Yorumlar