AHMED MANASIRA'NIN DOSYASINDA YENİ KARAR

 

Görüntülenme: 696 Tarih: 13 Nisan 2022 08:31
AHMED MANASIRA'NIN DOSYASINDA YENİ KARAR

Bi'ru's-Seba'daki İsrail işgal mahkemesi, çocuk yaşta tutuklanan, uzun yıllar işkenceye ve insanlık dışı muamelelere maruz kalmasından dolayı çeşitli sağlık sorunlarına ve psikolojik sorunlara maruz kalan Ahmed Manasıra'nın davasıyla ilgili bugün (13 Nisan Çarşamba) düzenlediği duruşmada onun dosyasındaki "terör" nitelemesini iptal etti. 

Manasıra'nın avukatı Halid Zebarika Bi'ru's-Seba'daki işgal mahkemesinin, üçlü komitenin Ahmed Manasıra'nın davası hakkındaki "terör davası" nitelemesini iptal ettiğini açıkladı. Zebarika, savunma ekibinin duruşma esnasında mahkeme salonuna alınmadığına dikkat çekti. 

Bi'ru's-Seba'daki Merkez Mahkemesi bugün, Manasıra'nan serbest bırakılması talebiyle açılan temyiz davasını görüşmek için duruşma gerçekleştirdi. 

İşgal yargısı Manasıra'yı önce bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulunmakla suçlayarak 12 yıl hapis ve 180 bin şekel (56 bin dolar) para cezasına mahkum etmişti. 2017 yılında verdiği kararında ise dokuz buçuk yıl hapis cezasına mahkum etmişti. 

İşgalci siyonistler Ahmed Manasıra'yı 12 yaşında olduğu sırada, 2015 yılında tutuklamış ve sorgulama esnasında çok korkunç işkencelere maruz bırakmışlardı. Cezaevine nakledilmesinden önce işgal güçleri onu hadiselerle ilgili sorgulamaları yürüten bir kurumun binasında iki yıl boyunca çok kötü şartlarda tutarak işkence etmişlerdi. 

Ardından 14 yaşına geldiği sırada Mecdu Hapishanesi'ne nakledilmişti. 

Manasıra, Bi'ru's-Seba'da Eyşel Hapishanesi'nde tek kişilik hücrede tutulmasından ve gördüğü işkencelerden dolayı muhtelif sağlık sorunları ve psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar