İZLEME KOMİTESİ: EKONOMİK KUŞATMAYA KARŞI DİRENİŞE DEVAM

Gazze Şeridi'ndeki Ulusal ve İslami Güçler İzleme Komitesi, İsrail'in devam eden suçları ışığında Cenin mülteci kampında Filistin halkını yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. 

Görüntülenme: 834 Tarih: 12 Nisan 2022 17:42
İZLEME KOMİTESİ: EKONOMİK KUŞATMAYA KARŞI DİRENİŞE DEVAM

Filistin Enformasyon Merkezi İngilizce servisinin haberine göre, Komite Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Filistin halkına önümüzdeki Cuma günü "Cenin'e Sadakat" sloganı altında protesto ve yürüyüşler başlatma çağrısında bulundu.

Komite, İsrail'in Cenin'e dayatmış olduğu ekonomik kuşatmanın karşılığında; Filistin halkının ayaklanması ve direniş operasyonlarının devamı ile karşı karşıya kalınacağını belirtti.

"İsrail'in Batı Şeria'nın kuzey şehirlerini kuşatması kafa karışıklığı içerisinde olduğunu yansıtmaktadır."

Komite, Filistinlileri İsrail'in Filistin halkına karşı daha fazla suç işleme tehdidine karşı hazır olmaya çağırdı.

Komite ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail'in Gazze ve Cenin kuşatmasını reddetmek ve Filistin Esirler Günü'nü anmak için kitlesel protestolar düzenleme çağrısında bulundu. 

Ayrıca, Yahudi yerleşimcilerin kutsal İslami bölgeye toplu baskın tehditleri karşısında Mescid-i Aksa'daki Filistin varlığının yoğunlaştırılmasının önemi vurgulandı.

Komite, Batı Şeria'da bir günde İsrail tarafından şehit edilen dört Filistinliyi selamlayarak basın açıklamasına sona verdi.

kudusgunu.com

 

Yorumlar