FİLİSTİN DİRENİŞİ: MESCİD-İ AKSA'DA AYİN KURBANLARI KESMEK ATEŞLE OYNAMAKTIR

Hamursuz bir diğer adıyla Pesah bayramı bu yıl mübarek Ramazan ayının ortasına denk geliyor. 

Görüntülenme: 1032 Tarih: 12 Nisan 2022 03:29
FİLİSTİN DİRENİŞİ: MESCİD-İ AKSA'DA AYİN KURBANLARI KESMEK ATEŞLE OYNAMAKTIR

İşgalci siyonistler bu yıl mübarek Ramazan ayının ortasına denk gelen ve bir hafta sürecek olan (15-22 Nisan) Hamursuz bir diğer adıyla Pesah Bayramı günlerinde Mescidi Aksa'ya gruplar halinde baskınlar düzenlemeyi ve bunun için radikal yahudileri örgütleyen hahamlar da Mescidi Aksa'nın içinde sözde ayin kurbanları kesmeyi planlıyor. 

Kendilerini Heykel cemaatleri olarak isimlendiren birtakım aşırı siyonist yahudi cemaatleri de o günlerde Mescidi Aksa'nın sahası içinde düzenlenmesi planlanan ayinlere katılacak aşırı siyonist yahudileri buna hazırlamak amacıyla, çağrı mesajlarında sürekli bir koyun silüeti kullanıyorlar. 

Ayrıca duvarlara yapıştırdıkları ilanlarda da özellikle bu kurban kesme planlarını öne çıkarıyor ve ilanlarında koyun silüeti kullanmayı ihmal etmiyorlar. Bu türden ilanlarını Mescidi Aksa'nın güney duvarı bitişiğindeki Emevi Sarayları'nın duvarlarına da yapıştırdılar. 

Filistin direnişi yahudi yerleşimcilerin bu konudaki planlarına karşı uyarıda bulundu ve Mescidi Aksa'nın sahası içinde ayin kurbanları kesmeye kalkışmanın ateşle oynamak anlamına geleceğine dikkat çekti. 

Filistin direnişinden bir kaynağın El-Cezire kanalına yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa'nın sahası içinde sözde ayin kurbanları kesmeye kalkışılmasının bütün kırmızı çizgilerin aşılması ve ateşle oynanması anlamına geleceğini dile getirdiği belirtildi. 

Heykel cemaatleri Mescidi Aksa içinde kurban ayinleri düzenlenmesinin sözde Siyon Mabedi'nin manevi olarak diriltilmesi anlamına geleceği iddiasında bulunuyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar