ABBAS MEDYASI EYLEMCİLERİ "ŞEHİD" OLARAK NİTELEMİYOR

Mahmud Abbas yönetimine yakınlığıyla tanınan medya organlarının, işgalci siyonistleri fena halde sarsan Beni Berrak ve Tel Aviv eylemlerini gerçekleştiren, ardından da şehit edilen direnişçileri şehitler arasında saymaması dikkat çekiyor. 

Görüntülenme: 974 Tarih: 12 Nisan 2022 13:42
ABBAS MEDYASI EYLEMCİLERİ "ŞEHİD" OLARAK NİTELEMİYOR

Tel Aviv'e bağlı Beni Berrak bölgesinde 5 işgalciyi öldürdükten sonra siyonist işgal güçleri tarafından şehit edilen Ziya Hamarişe ile Tel Aviv'de üç işgalcinin öldürüldüğü bir eylem gerçekleştirdikten sonra, işgal güçlerinin saatler süren aramasından sonra Yafa'da bir cami civarında sıkıştırılan, teslim olması taleplerini reddederek işgal güçleriyle çatışmaya girip şehit edilen Ra'd Hazim'i, Mahmud Abbas yönetimine bağlı veya ona yakın duran haber ajanslarının ve medya organlarının "şehit" olarak zikretmemeye özen gösterdiği ifade ediliyor.  

Mahmud Abbas kendisi de söz konusu eylemleri kınamak suretiyle işgal rejiminin işine yarayacak bir tavır sergilemeyi tercih etmişti. Abbas açıklamasında; "İsraillilerin öldürülmesi şartların daha da kötüleşmesine sebep olacaktır. Biz ise istikrar sağlanması için çalışıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar