DÜN YARALANAN FİLİSTİNLİ GENÇ BUGÜN ŞEHİD OLDU

Tıbbi kaynaklar, Cenin şehrinin Doğu Mahallesi ahalisinden Muhammed Hüseyin Zekarine isimli 17 yaşında bir gencin, işgal güçlerinin dün gerçekleştirdikleri saldırıda aldığı yaraların tesiriyle bugün (11 Nisan Pazartesi) sabah hayatını kaybettiğini duyurdu.  

Görüntülenme: 1016 Tarih: 11 Nisan 2022 23:47
DÜN YARALANAN FİLİSTİNLİ GENÇ BUGÜN ŞEHİD OLDU

Zekarine, İsrail işgal rejiminin özel birliklerine mensup ekiplerin Cenin'deki sanayi bölgesine sızmaları esnasında gerçekleştirdikleri ve Tel Aviv eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in kardeşinin kullandığı bir aracı hedef aldıkları saldırıda baldırından gerçek mermilerle yaralanmıştı. Saldırıya hedef olan araçta şehit Ra'd Hazim'in, aracı süren kardeşinin yanı sıra küçük kardeşi ve annesi de yer alıyordu.  

İşgal güçleri dün ikisi bayan üç Filistinliyi şehit etmişlerdi. Bunlardan altı çocuk annesi 47 yaşındaki Gade İbrahim Sebatin'i Beytlahim'in Husan köyünde, 24 yaşındaki Meha Ez-Za'teri isimli genç bayanı El-Halil'deki İbrahim Camisi yakınında,  21 yaşındaki Muhammed Ali Guneym isimli genci de Beytlahim'in El-Hıdr kasabasında düzenledikleri silahlı saldırıda şehit etmişlerdi. 

Bu yılın başından itibaren işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısı ise 39 oldu. Bunların 2'si kadın, 6'sı 18 yaşın altında çocuk. 5 şehit 1948'de işgal edilmiş bölgenin ahalisinden, kalanlar ise Batı Şeria bölgesinden.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar