İŞGAL REJİMİ BİR KADINI ŞEHİD ETTİ

İşgal güçleri dün Beytlahim'in Husan köyünde altı çocuk annesi bir kadını vurarak şehid etti. 

Görüntülenme: 888 Tarih: 11 Nisan 2022 00:49
İŞGAL REJİMİ BİR KADINI ŞEHİD ETTİ

İşgal güçleri dün Beytlahim'in Husan köyünde altı çocuk annesi bir bayanı işgalci askerlere yaklaştığı iddiasıyla şehit etmelerinin ardından akşam saatlerinde de, El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi yakınında, El-Halil'in Ebu Da'can semti sakinlerinden 24 yaşındaki Meha Kazım Ivad Ez-Za'teri isimli bir genç bayanı bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla şehit ettiler. 

Siyonistlere ait Yedinci Kanal isimli tv'ye ait haber sitesinde işgalci askerlerin adı geçen bayana, İbrahim Camisi yakınında eylem teşebbüsünde bulunduğu için ateş ettikleri haber verildi. 

Bu olaydan kısa bir süre sonra işgal polisi tarafından yapılan açıklamada bir işgal subayının eylem teşebbüsünde hafif yaralandığı duyuruldu. 

Siyonistlere ait Reshet Kan isimli tv kanalı tarafından yayınlanan haberde, işgal rejiminin Sınır Koruma Güçleri'nde görevli olan işgal subayının, bıçaklı eylem girişiminde boynundan ve omuzundan yaralandığı ve durumunun hafif olduğu belirtildi.

İşgal güçleri dün sabah saatlerinde de Beytlahim'in Husan köyünde Gade İbrahim Sebatin isimli, altı çocuk annesi bir kadını kasten vurarak şehit etmişlerdi.

Son dönemde Filistin topraklarında hareketliliğin belirgin bir şekilde arttığı görülüyor.

Bu yılın başından itibaren işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısı ise 38 oldu. Bunların 2'si kadın, 5'i çocuk. 5 şehit 1948'de işgal edilmiş bölgenin ahalisinden, kalanlar ise Batı Şeria bölgesinden. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar