ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİD-İ AKSA'DA İTİKAF BAŞLAMALIDIR

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi’nin işgal yönetiminin Ramazan’ın ikinci on gününde Mescid-i Aksa’da itikaf yapılmaması ve itikafın son on güne bırakılması talebine olumlu cevap verdiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 814 Tarih: 10 Nisan 2022 10:33
ŞEYH İKRİME SABRİ: MESCİD-İ AKSA'DA İTİKAF BAŞLAMALIDIR

Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’da görevli alimlerin konuyu görüştüklerini ve itikafın şimdiden başlaması gerektiğini söylediklerini bildirdi.

İşgalcilerin komplolarının ve düzenlemek istedikleri baskınların Mescid-i Aksa’da nöbet tutmayı gerektirdiğine dikkat çeken Sabri, Yahudi yerleşimci çetelerin Mescid-i Aksa’yı hedef alan büyük bir tuzak hazırladıklarını kaydetti.

Ramazan ayının üçüncü haftası Yahudilerin bir hafta sürecek Hamursuz (Pesah) Bayramı’na denk gelirken gözler Mescid-i Aksa’ya çevrildi.

Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınları yoğunlaştıran Yahudi yerleşimciler, bu yıl Mescid-i Aksa’nın avlusunda kurban kesmeyi planlıyorlar.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların gerginliği tırmandırabileceği ve geçen yıl olduğu gibi çatışmalara yol açabileceği uyarıları yapılıyor.

İşgal yönetimi genelde Ramazan ayının son on gününde binlerce Filistinlinin itikafta olduğu Mescid-i Aksa’ya Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlemelerine izin vermiyor.

İtikaf, belli bir gün camide kalma, bu günlerde kendini ibadete verme ve dünya işlerinden uzak durma süresinden oluşan İslami bir uygulamadır.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar