SİYONİST REJİM DENİZ KUVVETLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

İsrail işgal rejiminin deniz kuvvetlerine mensup korsanlar bugün (9 Nisan Cumartesi) şafaktan önce Rafah şehri açıklarında Filistinli iki balıkçıyı kaçırırken, teknelerini de gasp ettiler.  

Görüntülenme: 776 Tarih: 09 Nisan 2022 23:22
SİYONİST REJİM DENİZ KUVVETLERİ GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Filistinli Balıkçılar Sendikası'nın Başkanı Nizar Ayyaş, Gazze şehri ahalisinden olan Ahmed El-Fusayh ve Muhammed Es-Seylavi isimli iki balıkçının dün akşam saatlerinde balık avı için tekneleriyle denize açıldıklarını, ancak gece yarısından sonra işgalci askerlerin onları güneydeki Rafah şehri açıklarında deniz miliyle sahilden sadece bir mil mesafede bulundukları bir noktada kaçırdıklarını, teknelerini de gasp ettiklerini söyledi. 

Ayyaş, dün gece yarısından sonra bu iki balıkçıyla irtibatın kesilmesi üzerine durumlarını öğrenmek için çalışma başlattıklarını ve bugün sabah işgal güçleri tarafından kaçırıldıklarının tespit edildiğini ifade etti.

Bu arada aktivist Zekeriya Bekr de, işgal güçlerinin bu yılın başından itibaren Gazze Şeridi açıklarında 13 Filistinli balıkçıyı kaçırdıklarını, dört tekneyi de gasp ettiklerini dile getirdi. 

Bekr, uluslararası toplumu Filistinli balıkçıların mesleklerini güven içinde icra edebilmeleri için acilen müdahalede bulunmaya çağırdı. 

İşgalciler evvelki gece de dört balıkçıyı birkaç saat rehin alıp sorguya çekmiş, sonra serbest bırakmışlardı. Bu balıkçıların rehin alınması olayında gerçekleştirilen saldırıda balıkçılardan birinin yüzüne plastik mermi isabet etmişti.

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar