BABU'L-AMUD VE DEĞİŞİK NOKTALARDA ÇATIŞMALAR

Dün (8 Nisan Cuma) gece Babu'l-Amud ve Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde çatışmalar meydana geldi. 

Görüntülenme: 730 Tarih: 09 Nisan 2022 09:40
BABU'L-AMUD VE DEĞİŞİK NOKTALARDA ÇATIŞMALAR

Dün (8 Nisan Cuma) gece Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde Filistinli gençlerin siyonist işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri attığı çatışmalar gerçekleştiği bildirildi. Bu arada işgal güçleri Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) bölgesinde Filistinli gençlere yönelik şiddet uygulamalarını ve saldırılarını sürdürdüler. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Nablus'un Gerizim Dağı bölgesinde işgal güçlerine ait bir askeri kontrol noktasında direnişçiler işgal güçlerine otomatik silahlarla saldırı düzenledi. 

El-Halil'in güneyindeki Devra kasabasının güneyinde bulunan Harsa üçgeninde işgal güçlerine ait askeri kuleye yönelik olarak da Filistinli gençler molotof kokteylleri attı. 

İşgal altındaki Kudüs şehrinin Babu'l-Amud mıntıkasında ise işgalci güvenlik güçlerinin saldırgan tutumundan dolayı dün gece Filistinli gençlerle aralarında yine çatışmalar vuku buldu. 

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejimi dün gece Babu'l-Amud'a yine çok sayıda asker, polis ve Musta'rabin olarak isimlendirilen Arap kıyafetleri giyerek kendilerini kamufle eden özel güvenlik ekiplerini sevk ederek bölgede toplanan ahaliyi takibe ve saldırılar düzenlemeye, gençleri coplarla darp etmeye başladı. Bu saldırılar  ise Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu. Saldırılarda iki gencin yaralandığı birinin tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Ramazan'ın girmesinden bu yana Babu'l-Amud'da her gece çatışma oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar