FİLİSTİNLİ ESİRLER TOPLU AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Eski esirlerden Raid Bedevi Hamdan dün (7 Nisan Perşembe) yaptığı açıklamada, işgal zindanlarındaki idari tutukluların, mübarek Ramazan ayından sonra toplu bir açlık grevine gitmeyi düşündüklerini söyledi.  

Görüntülenme: 831 Tarih: 08 Nisan 2022 06:12
FİLİSTİNLİ ESİRLER TOPLU AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Özgürlüğüne kavuşmuş olan eski esirlerden Raid Bedevi Hamdan dün (7 Nisan Perşembe) yaptığı açıklamada, işgal zindanlarındaki idari tutukluların, kendilerinin hiçbir gerekçeye dayanılmaksızın tamamen zulüm ve haksızlıkla esaret altında tutulmalarını protesto amacıyla mübarek Ramazan ayından sonra toplu bir açlık grevine gitmeyi düşündüklerini söyledi. 

Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine bağlı Devra kasabasının ahalisinden olan Raid Bedevi Hamdan 19 ay süren idari tutukluluktan sonra 6 Nisan Çarşamba akşamı serbest bırakılmıştı. Hamdan, son 19 aylık esaretiyle birlikte işgal zindanlarında toplam sekiz yıl esaret hayatı geçirmiş oldu. 

Hamdan, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada idari tutukluların işgal güçlerinin baskıcı uygulamalarını protesto amacıyla birtakım eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Bunların başında da 100 günden fazla süredir sürdürdükleri işgal mahkemelerinin duruşmalarını boykot eylemi yer alıyor. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar