SİYONİST CEMAATLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN ÇAĞRISI

Yahudilerin aşırı siyonist ve ırkçı görüşleriyle öne çıkan Heykel cemaatleri, Nisan'ın 15'inde başlayacak olan ve bu yıl Ramazan'ın da ortasına denk gelen Hamursuz (Pesah) Bayramı günlerinde Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlar düzenlenmesi çağrıları yaptı.  

Görüntülenme: 901 Tarih: 07 Nisan 2022 02:53
SİYONİST CEMAATLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN ÇAĞRISI

Kendini Heykel Cemaatleri Takımı olarak isimlendiren bir sosyal medya grubu, yahudi hahamların bu yıl Mescidi Aksa'nın içinde kurban edeceklerini söyledikleri koyunun sembolik resmini koydukları mesajlar yayınlayarak, yahudilerin söz konusu bayramında Mescidi Aksa'nın basılması yönünde taraftarlarına çağrılarda bulundular. 

Yapılan çağrılarda aşırı siyonist yahudilerden gruplar halinde Mescidi Aksa'yı basmaları, yahudilerin Ağlama Duvarı dedikleri Burak Duvarı'nın önünde törenleri organize edecekleri söylenen hahamlarla buluşmaları, sonra Mescidi Aksa haremi içinde Talmudi ayinler yapmaları ve Müslümanları rahatsız edecek bir şekilde turlar atmaları istendi. 

Yahudilerin Hamursuz Bayramı 15 Nisan akşamı başlayacak ve bir hafta sürerek 22 Nisan'da bitecek. Yahudilerin, Mısır'dan çıkışlarının anısına kutlandığı söyleniyor.

Bu yıl aynı zamanda Ramazan ayına denk gelen bu bayramda Mescidi Aksa'ya yönelik baskın planları Müslümanları endişelendiriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar