ŞAFAKTA KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN VE GÖZALTILAR

İsrail işgal güçleri bugün (7 Nisan Perşembe) sabah yine işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün değişik bölgelerine baskınlar düzenledi ve bazı Filistinlileri gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 985 Tarih: 07 Nisan 2022 17:51
ŞAFAKTA KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA BASKIN VE GÖZALTILAR

Ramallah'ta şehrin batısındaki El-Em'ari mülteci kampında bir kahveyi basarak Ala Ebu Semure isimli bir genci gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri yine bu şehrin batısında Kefr Na'me beldesine baskın düzenleyerek eski esirlerden ve Celezun mülteci kampı ahalisinden Maan Hasan El-Kunneş'i ve Beyt Rima beldesi ahalisinden Nazım Er-Rimavi'yi gözaltına aldılar.

İşgal güçleri El-Bire şehrinin içinde Nureddin Gule isimli Filistinlinin evini basarak, arama yaptı, eşyalarına büyük miktarda zarar verdikten sonra kendisini de gözaltına aldılar. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Surif kasabasında Ahmed Avad El-Kadı ve Muhammed İbrahim Ebu Salih isimli şahısları gözaltına aldılar.

Nablus şehrinde de Habiburrahman Katnani isimli genci gözaltına aldılar. 

Beytlahim'de Vadi Şahin mıntıkasında 26 yaşındaki Ahmed Cemal Ebu Celegif ve 28 yaşındaki Eymen Emin El-Hatib isimli gençleri evlerini basarak gözaltına aldılar.

Cenin'de ise İsrail'in özel birimlerinin 3 genci evlerini basarak gözaltına aldıkları bildirildi.

Kudüs'te de işgal güçleri Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan semtinde yaptıkları baskınlarda üç genci gözaltına aldılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar