UNESCO'DAN FİLİSTİN YARARINA İKİ YENİ KARAR

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden 214'üncü dönem çalışmaları çerçevesinde Filistin devleti yararına ittifakla iki karar çıkardı. 

Görüntülenme: 864 Tarih: 07 Nisan 2022 04:28
UNESCO'DAN FİLİSTİN YARARINA İKİ YENİ KARAR

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden 214'üncü dönem çalışmaları çerçevesinde Filistin devleti yararına ittifakla iki karar çıkardı. Bunlardan birinin işgal altındaki Filistin, birinin de kültürel ve eğitimle ilgili kurumlar hakkında olduğu belirtildi. 

Filistin Dış İşleri Bakanı Riyad El-Maliki UNESCO'nun iki kararını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirirken, bunun diplomatik çabaların ve UNESCO'ya gönderilen ekibin gayretlerinin bir ürünü olduğunu, ayrıca Ürdün başta olmak üzere bazı kardeş ülkelerin desteklerinin de önemli payı olduğunu ifade etti.

El-Maliki, özellikle İsrail işgal devletinin gayri meşru uygulamalarını bu derece ileri götürdüğü, Filistin halkının haklarına yönelik planlı bir şekilde ihlallerde bulunduğu bu dönemde bu tür kararların daha bir önem kazandığını dile getirdi.

El-Maliki, Filistin'de İsrail işgal rejiminin tahrif faaliyetlerine karşı Filistin'in tarihi ve kültürel mirasının korunmasına dair bu kararların çıkmasına destek veren tüm ülkelerin tavırlarını takdir ettiklerini belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar