BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLER ESİR ALINDI

Dün (4 Nisan Pazartesi) gece işgal güçleri, Batı Şeria'nın değişik bölgelerindeki askeri kontrol noktalarında 6 Filistinli genci gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 715 Tarih: 05 Nisan 2022 10:34
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLER ESİR ALINDI

İşgal güçleri Tulkerem'de Anab askeri kontrol noktasında 22 yaşındaki Asım Hıfzı Ebu Lubde'yi gözaltına aldı. Onun, 2 Nisan Cumartesi günü Cenin'in Arrabe kavşağında şehit edilen İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadına mensup üç mücahitten biri olan Seyf Ebu Lubde'nin kardeşi olduğu belirtildi. Anneleri de El-Arabi İhtisas Hastanesi'nde bir ameliyat geçirmesinden sonra dönerken gözaltına alınmış ve oğlu Asım'ın gözaltına alınmasından kısa bir süre önce serbest bırakılmıştı. 

Anab askeri geçit noktasında Tulkerem ahalisinden 22 yaşındaki Muhammed Ebu Zent isimli bir araç şoförünün de gözaltına alındığı haber verildi. 

İşgal güçleri Nablus'un güneyindeki Za'tere askeri kontrol noktasında da Casir Duveykat, Leys Haşane, İslam Er-Rezze ve Sa'd Hilfe isimli gençleri gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Filistinlilerin yollarını kesmek ve kendilerince onların araçlarını kontrol etmek amacıyla kurdukları askeri kontrol noktalarını aynı zamanda onları pusuya düşürüp esir etmek amacıyla birer tuzak olarak kullanıyorlar. Bu kontrol noktaları aynı zamanda birer işkence noktası olarak kullanılıyor. İnsanlar sabah işlerine giderken veya akşam dönerken bu kontrol noktalarından geçmek ve bazen saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlar. İşgalciler bazen bu kontrol noktalarında Filistinlilerin araçlarına da el koyabiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar