HAMAS'TAN YAHUDİLEŞTİRME FAALİYETLERİNE SERT TAVIR

Hamas Hareketi, Siyonizim yanlısı sömürgeci grupların Ömer İbn El-Hattab Meydanı'nda bulunan ve Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne ait olan "Küçük Petra Oteli"ne el konulmasını şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1074 Tarih: 04 Nisan 2022 12:26
HAMAS'TAN YAHUDİLEŞTİRME FAALİYETLERİNE SERT TAVIR

Filistin Enformasyon Merkezi İngilizce bölümünün haberine göre, Hamas Pazar günü bir açıklama yaptı.

Açıklamada; İşgal rejiminin işgal altındaki Kudüs şehrini Yahudileştirmeyi ve tarihi özelliklerini değiştirmeyi amaçlayan suçlar dizisine eklenecek yeni bir suç işlendiği ifade edildi.

"Bu davranış Kudüs'ün tarihinde yer alan İslami ve Hıristiyanlık simge ve yapılarını ortadan kaldırmayı amaçlayan umutsuz bir girişimdir" denildi. 

Hamas bu sebeple Filistin halkını İşgalci rejimin suçlarına karşı birleşmeye ve Kudüs'ü sömürgecilik ve Yahudileşmeden korumaya çağırdı.

Geçen Pazar, İsrail polis güçleri ve Ateret Cohanim grubunun üyeleri, tarihi Petra Oteli'ne zorla girerek bir kısmına el koydu.

Otel, hac yolu üzerinde olduğu için genellikle Hristiyan hacılar tarafından kullanılmaktadır.

Tarihi otel, Kudüs'ün Eski Kent'in kapılarından biri olan Bab Al-Khalil'in (Hebron Kapısı) girişinde yer almaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlar için en kutsal dini yerlerden biri olarak kabul edilen Kutsal girişin karşısında yer almaktadır.

kudusgunu.com

Yorumlar