HAMAS VE DİĞER DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN CENİN ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Filistin'deki direniş hareketleri bugün (2 Nisan Cumartesi) sabah Batı Şeria'daki Cenin'in güneyinde Arrabe kavşağında işgal güçleri tarafından kuşatmaya alınarak şehit edilen üç genç için taziye mesajları yayınladı ve işgal rejimine karşı direnişin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. 

Görüntülenme: 1057 Tarih: 02 Nisan 2022 16:10
HAMAS VE DİĞER DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN CENİN ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJLARI

İslami Cihad Hareketi yaptığı açıklamada; "Siyonist düşman mübarek Ramazan ayının birinci gününde kahraman mücahitlerimizden üçünü şehit ederek düşmanca bir suç işledi. Bu suç tüm Filistin halkına karşı işlenmiş bir suçtur." ifadesine yer vererek, işgal rejiminin bu suçuna karşı kendilerinin de işlenen suça denk bir cevaplarının olacağını dile getirdi. Açıklamada işgal rejiminin, her Ramazan'ın başlangıcında bu tür suçlar işlemekte ısrar etmek suretiyle bu mübarek aya karşı saygısızlığını ibraz etmeye çalıştığına dikkat çekilerek, onun bu tutumuna karşı da gereken cevabın verileceği belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadına mensup üç mücahidin şehit edilmesiyle ilgili bir taziye mesajı yayınlayarak, bunun siyonist düşmanın Filistin halkına yönelik saldırı ve cinayet politikasının bir yansıması olduğu vurgulandı. Açıklamada işgalcinin bu tutumunun ona umduğu güvenliği sağlayamayacağını çünkü onun saldırgan tutumuna karşı Filistin halkının da direniş ve mücadelesini artıracağını ifade etti.

Bunun yanı sıra Direniş Komiteleri de bir basın bildirisi yayınlayarak, şehitlerin kanlarının siyonist düşmana karşı sürdürülen direnişin kandillerini besleyen yakıt olacağını ve bu direnişin zafere ve yurda dönüşe kadar süreceğini dile getirdi. 

Bu arada Cenin'de halk şehitlerin ailesine destek ve siyonist işgal güçlerine tepki amacıyla bugün sabah gösteriler düzenledi. Bu yüzden Cenin şehri ve mülteci kampı bugün sabah hareketli gelişmelere sahne oldu. 

Göstericiler uluslararası toplumun harekete geçmesini ve şehitlerin naaşlarının bir an önce teslim edilmesi için işgal rejimine baskı yapmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar