BATI ŞERİA'DA BİR GENÇ ŞEHİD OLDU

 

Görüntülenme: 1095 Tarih: 01 Nisan 2022 13:56
BATI ŞERİA'DA BİR GENÇ ŞEHİD OLDU

Bugün (1 Nisan Cuma), Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'deki Eş-Şelal Caddesi'nde meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerinin mermilerine hedef olan bir Filistinli genç şehit oldu. Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda Filistinlilerden bazıları mermilerle bazıları da atılan gaz bombaları sebebiyle olmak üzere birçok kişinin yaralandığı haber verildi. 

Basın kaynaklarının verdiği haberlere göre El-Halil şehrinden 29 yaşındaki Ahmed Yunus El-Atruş şehit oldu. Onun eski esirlerden olduğu ve yaklaşık bir yıl önce işgal zindanlarından çıktığı belirtildi. 

Ramallah'ın batısındaki Bel'in kasabasında bir genç elinden ve ayağından gerçek mermiyle yaralandı. Onlarca kişi de gaz bombalarından etkilendi. Burada ahalinin düzenlediği bir yürüyüşe işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu çatışmalar çıktığı belirtildi. 

Karyut köyünde de biri ses bombalarının şarapnel parçalarıyla diğeri plastik mermiyle olmak üzere iki Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 

Karyut Köy Meclisi Başkanı Nidal El-Bedevi'nin verdiği bilgilere göre yerleşimci terör çetelerinin işgal askerlerinin himayesinde köyün güneybatısına baskın düzenlemesi üzerine çatışma çıktı ve işgal askerleri Filistinlilere saldırdı. 

Nablus'ta da güneydeki Beyta ve doğudaki Beyt Decen kasabasında çıkan çatışmalarda bazı Filistinliler gerçek mermilerle, bazıları plastik mermilerle yaralanırken, birçok kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar