ÜMMETİN ÖNCELİKLİ MESELESİ KUDÜS OLMALIDIR

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta olan Uluslararası Kudüs Müessesesi, Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da meydana gelen gelişmelerin ümmetin öncelikli meselesi olduğunu hatırlattı.  

Görüntülenme: 1172 Tarih: 01 Nisan 2022 16:44
ÜMMETİN ÖNCELİKLİ MESELESİ KUDÜS OLMALIDIR

Müessese yaptığı açıklamada, Kudüs'te işgale karşı direnişin artırılabilmesi için siyasi ilginin, maddi ve manevi desteğin artırılması gerektiğini dile getirdi. 

Müessese'nin Müdür Yardımcısı Eymen Zeydan, "Kudüs'te 2021'de Vuku Bulanlar Hakkında Özet Bilgiler Raporu" isimli kitabı İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye takdim etmesi münasebetiyle yaptığı açıklamada Kudüs davasının bütün dünya Müslümanları açısından öncelikli bir konumda olduğuna dikkat çekti. 

Heniyye de bu vesileyle yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa murabıtlarının öncülüğünde başlatılan Büyük Fecir Buluşmaları'nın Mescidi Aksa'nın savunulması açısından önemli bir atak oluşturduğuna ve bu kutsal mabedin kimliğinin korunması yönünden büyük kalabalıkları bir araya getiren adres niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Heniyye; "Biz direniş alanında, halkın iradesinin yanındayız ve işgalcinin planladığı Pesah Bayramı bahanesiyle düşmanca girişimlerde bulunulmasına fırsat vermeyeceğiz." dedi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar