İKİ FİLİSTİNLİNİN ESİR ALINMASINDA ABBAS YÖNETİMİNE BAĞLI BİRİMLERİN PARMAĞI MI VAR?

Filistin Yönetimi'nin cezaevlerinden yeni çıkan bazı eski siyasi tutuklular, İsrail işgal güçlerinin yaklaşık bir hafta önce üniversite öğrencisi iki genç kızın siyonist işgal güçleri tarafından tutuklanmasında Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin parmağı olduğunu dile getirdiler.  

Görüntülenme: 1115 Tarih: 31 Mart 2022 16:30
İKİ FİLİSTİNLİNİN ESİR ALINMASINDA ABBAS YÖNETİMİNE BAĞLI BİRİMLERİN PARMAĞI MI VAR?

Koruyucu Güvenlik biriminde siyasi tutukluluğu yeni sona eren ve Nablus'taki Necah Ulusal Üniversitesi'nde öğrenci olan bir genç, kendisini sorgulayan güvenlik görevlilerinin, Necah Üniversitesi'nin Şeriat Fakültesi'nde öğrenci olan Nablus ahalisinden Ayide Ammar El-Mısri ve Tel Garba köyü ahalisinden Amine İştiye hakkında bilgi istediklerini söyledi. 

Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmamasını isteyen genç Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada soruların, özellikle bu iki kız öğrencinin İslami Kitle içindeki ve Safa Hafızlık Merkezi'ndeki çalışmalarıyla ilgili olduğuna dikkat çekti. 

Genç, söz konusu iki kız öğrenci hakkında sorulan soruların amacının "güvenlik koordinasyonu" çerçevesinde İsrail istihbaratına bilgi temin etmek olduğunu hissettiren bir tutum sergilenmesi sebebiyle adı geçen iki kız öğrencinin işgal güçleri tarafından tutuklanmasını garipsemediğini ifade etti. 

İşgal güçleri 23 Mart tarihinde Nablus'ta şehrin batısındaki Tel kasabasına düzenledikleri baskında Necah Üniversitesi'nde öğrenci olan Ayide El-Mısri (şehit Ammar El-Mısri'nin kızı) ve Amine Bilal İştiye isimli genç kızları gözaltına almışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar