MISIRLI SPORCU ALİ FEREC'TEN TÜM DÜNYAYA FİLİSTİN DERSİ

 

Görüntülenme: 848 Tarih: 13 Mart 2022 16:45
MISIRLI SPORCU ALİ FEREC'TEN TÜM DÜNYAYA FİLİSTİN DERSİ

Mısırlı squash sporcusu Ali Ferec, İngiltere’de düzenlenen Optasia Şampiyonası’nda birinciliği kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, Filistinlilerin İsrail işgali altında yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.
 

Sosyal paylaşım sitelerinde bugün (13 Mart Pazar) yayınlanan video görüntülerine göre, Ukrayna’da yaşananlar hakkında görüşü sorulan Ferec, “Bugün Ukrayna’da yaşananları görüyoruz. İşgali ve öldürmeyi hiç kimsenin kabul etmemesi gerekir. Fakat daha önce bizim spor müsabakaları sırasında siyaset konuşmamıza izin verilmiyordu. Sonra birden izin verilir oldu. İnsanların zulme nerede olursa olsun aynı gözle bakmalarını temenni ederim” dedi.
 

Filistinlilerin işgal zulmünü 74 yıldır yaşadıklarını hatırlatan Ferec, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat tahmin ediyorum ki bu Batı medyasının anlatımına uymuyor. Onun hakkında konuşamıyorduk. Madem şimdi Ukraynalılar hakkında konuşabiliyoruz öyleyse Filistinliler hakkında da konuşabiliriz.”
 

Filistinlilerin 74 yıldır işgal altında sıkıntı çektiklerine değinen Ferec, kimsenin söz konusu zulüm hakkında konuşmadığını söyleyerek, Ukrayna hakkında konuşulduğu gibi Filistin hakkında da konuşulmasını istedi.
 

Mısırlı squash sporcusu Ali Ferec, 6-11 Mart tarihlerinde Londra’da düzenlenen şampiyonada Perulu rakibi Diego Elias’ı yenerek birinciliği kazandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar