GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERİN AİLELERİYLE GÖRÜŞMESİNİ ENGELLİYOR

 

Görüntülenme: 948 Tarih: 09 Mart 2022 12:59
GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİRLERİN AİLELERİYLE GÖRÜŞMESİNİ ENGELLİYOR

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, İsrail mahkemesinin, Gazze Şeridi ahalisinden olan esirlerin aileleri tarafından ziyaret edilmesine izin verilmesi konusunda verdiği son kararın uygulamaya geçirilmesi işleminin kasıtlı olarak sarkıtıldığını dile getirdi. 

Merkez'in Hukuk Birimi Organizatörü Mirfet En-Nehhal konuyla ilgili açıklamasında; "İsrail Mahkemesi, geçtiğimiz Şubat ayı ortalarında Gazze Şeridi'nden olanların aileleri tarafından ziyaret edilmelerine izin verilmesine dair karar çıkarmasından sonra ziyaret konusunda herhangi bir takvim belirlemedi. Bu yüzden biz 28 Şubat tarihinde yeniden dava açtık." dedi. 

En-Nehhal açıklamasında, ziyaret işini takip eden Kızılhaç Teşkilatı'na ziyaretlerin başlatılması konusunda İsrail tarafından herhangi bir bildirimin ulaşmadığını hatırlatarak, işgal mahkemesinden ziyaret takviminin belirlenmesini istediklerini dile getirdi. 

Ziyaret izni kararının uygulamaya geçirilmesi için gerekli işlemlerin sürekli uzatılması, bu kararın muallakta kalmasına ve herhangi bir sonuç getirmemesine sebep oluyor. 

İşgal rejimi Covid 19'u bahane ederek Gazzeli esirlerin Mart 2020'den beri aileleri tarafından ziyaret edilmelerini veya telefonla bağlantı kurmalarını engelliyor. Siyonist işgalcinin mantığına göre camların arkasından gerçekleştirilecek ziyaretleri bırakın telefonla bile koronavirüs bulaşması riski bulunuyor. Yani ölümle burun buruna olan kanser hastası esirlerin tedavilerini sürekli engelleyen işgalci siyonist, Gazzeli esirlere koronavirüs bulaşmaması için onların aileleriyle telefonla görüşmelerine bile engel olacak kadar onları düşünüyor!!! Her ne kadar işgal mahkemesi işin bu kadarının çok saçma olduğunun farkına varmış olsa da, çıkardığı kararın fiiliyatta bir karşılığı yok.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar