ŞAHİD İNSAN HAKLARI KURUMU FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN ULUSLARARASI KORUMA İSTEDİ

 

Görüntülenme: 746 Tarih: 08 Mart 2022 15:37
ŞAHİD İNSAN HAKLARI KURUMU FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN ULUSLARARASI KORUMA İSTEDİ

Kısa adı Şahid olan Filistin İnsan Hakları Kurumu, İsrail işgal güçlerinin ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimcilerin Filistinli çocuklara yönelik insanlık dışı saldırılarının devam ettiğini dile getirdi. 

Kurum, Filistinli çocukların maruz kaldığı bütün bu uygulamalardan tamamen İsrail işgal rejiminin sorumlu olduğuna dikkat çekerek, Filistinli çocukların haklarının açıkça ihlali anlamına gelen bütün bu uygulamalara, saldırılara ve vahşete karşı uluslararası koruma talebinde bulundu. 

Kurum, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden de Filistin halkına ve onun çocuklarına yönelik olarak işlenen bu suçlardan dolayı işgal komutanlarını ve onların sorumlu askerlerini yargılamasını istedi. 

Kurum, başta UNICEF olmak üzere çocukların haklarıyla ve sorunlarıyla ilgilenen uluslararası kurumlardan Filistinli çocuklara acil bir şekilde uluslararası himaye sağlanması ve onların işgal saldırganlığı karşısında korumaya alınması için harekete geçmelerini istedi. 

Şahid İnsan Hakları Kurumu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten de, geçtiğimiz Haziran ayında İsrail işgal rejimini utanç listesine almamasından sonra, artık bu rejimin çocuk haklarını ihlal konusundaki aşırılıklarını ve işlediği suçları görerek utanç listesine almasını istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar