SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BİRÇOK FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri bugün (7 Mart Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve birçok kişiyi gözaltına aldılar. Gözaltına alınanlar arasında çocukların ve özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu belirtildi. 

Görüntülenme: 786 Tarih: 07 Mart 2022 20:22
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BİRÇOK FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal güçleri Ramallah'a baskın düzenledi ve burada Beytunya kasabasında, özgürleştirilmiş eski esirlerden Halid Ebu Beha'nın evinin kapılarını barbarca kırıp içeri girdi ve kendisini gözaltına aldılar. Ebu Beha daha önce işgal zindanlarında 13 yıl esaret hayatı yaşamıştı. Filistin Yönetimi tarafından da siyasi sebeplerle birçok kez tutuklanmıştı. Tutuklu Dostları Derneği'nin de başkanlığını yapmıştı.

İşgal güçleri Ramallah şehrinin El-Masayif Mahallesi'nde yaptıkları baskında da Beha Er-Rimavi isimli genci gözaltına aldılar. 

El-Bire şehrine yaptıkları baskında da Bir Zeit Üniversitesi öğrencilerinden ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Sufyan El-Mikdadi'yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldılar.

Kalkilya'ya yaptıkları baskında dört çocuğu babalarıyla birlikte gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Cenin'in Es-Sile El-Harisiyye kasabasına da baskın düzenleyerek Muhammed Fuad Zeyud isimli genci evini basarak gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinden özel bir birlik Tulkerem şehrinin doğusundaki Nuruşşems mülteci kampına baskın düzenleyerek Sirac Mehamid isimli genci gözaltına aldı. 

Beytlahim şehrinin güneyindeki El-Hıdr kasabasına yaptıkları baskında Mahmud Salah, Muhenned Musa ve İmam Salah isimli kişileri gözaltına aldılar. 

El-Halil'in kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasında yaptıkları baskında Fuad Ebu Ayyaş'ı gözaltına aldılar. 

Kudüs'ün Et-Tur beldesinden de Emir Hazim Es-Sayyad isimli genci gözaltına aldılar.

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar