FİLİSTİNLİ ESİRLERİN İNTİFADASI DEVAM EDİYOR

 

Görüntülenme: 954 Tarih: 07 Mart 2022 20:55
FİLİSTİNLİ ESİRLERİN İNTİFADASI DEVAM EDİYOR

İsrail işgal rejimi cezaevleri yönetiminin Filistinli esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarına karşı esirler, 30 günden beri sürdürdükleri intifadalarında bugün sabah bir eylem daha gerçekleştirerek, Nefha Cezaevi'ndeki arkadaşlarına destek amacıyla bütün koğuşları kapattılar. 

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin, işgal rejiminin cezaevleri yönetimi ile ilgili düzenlemelerine karşı tüm taleplerinin ve kesin bir şekilde, özellikle de Nefha Cezaevi esirleri davasıyla ilgili isteklerinin kabul edilmesi amacıyla başlattıkları esir intifadası 30 günden beri devam ediyor. 

Esirlerin İşleri Komitesi'nin yaptığı açıklamada işgal yönetiminin Nefha Cezaevi esirlerinin boğazlarını sıkmak amacıyla baskı uygulamalarını artırdığı ve artık havalandırma alanlarına da çıkmalarına izin vermediği belirtildi. 

Komite, esirlerin intifadasının tüm cezaevlerinde devam ettiğini dile getirdi. Esirlerin kendilerine yönelik toplu cezalandırmaları ve sistemli mahrumiyetleri kesinlikle reddettikleri belirtildi. Bu cezalandırma ve mahrumiyetlerin başında da aile efradı tarafından ziyaret edilmelerinin engellenmesi, bir ay boyunca kantinden alışverişin yasaklanması ve havalandırma alanlarına çıkma sürelerinin iyice kısıtlanması yer alıyor. Esirler hareketi işgal yönetiminin bu uygulamalarının devam etmesi durumunda 25 Mart tarihinde açlık grevi başlatacaklarını açıkladılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar