GASIP İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİNİ YAHUDİLEŞTİRMEK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 930 Tarih: 07 Mart 2022 09:39
GASIP İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİNİ YAHUDİLEŞTİRMEK İSTİYOR

İsrail işgal yönetiminin Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'nde yahudileştirme faaliyetini sürdürdüğü bildirildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri dün (6 Mart Pazar) İbrahim Camisi girişinde, kale duvarının yanı başında hafriyat çalışmalarının yapıldığı bir yere beton pompası yerleştirdi. Buradaki çalışmaların yahudi yerleşimcilerin ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla asansör inşa edilmesi için sürdürüldüğü belirtiliyor. 

İşgal yönetimi birkaç hafta önce yahudi yerleşimcilerin İbrahim Camisi'ne ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla betonarme çalışmaları ve bir elektrikli asansör kurma faaliyetleri başlatmıştı. 

İşgal rejiminin 2021 yılı içinde bu camide 635 namaz vaktinde ezan okunmasını engellediği, caminin yahudilerin dini bayramlarında Müslümanlara tamamen kapatıldığı, Müslümanlara tahsis edilen kısımda aylarca bakım ve onarım çalışmalarının engellendiği belirtildi. 

Birkaç haftadan beri de işgal güçleri caminin dışında hafriyat çalışmaları başlattı. Bazı yerlerde üstü brandalarla kapatılan kazı çalışmaları yürütüyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar