FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENMEYE DEVAM EDİYOR

Filistinli eski esir Firas Ez-Zübeydi, esirlerin işgal rejimi zindanlarında cezaevleri iradesine karşı verdikleri mücadelenin esirlerin talepleri kabul edilene kadar devam edeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 889 Tarih: 06 Mart 2022 11:39
FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENMEYE DEVAM EDİYOR

Kısa süre önce işgal rejimi zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan Ez-Zübeydi, işgal yönetiminin uyguladığı yeni yaptırımlar sebebiyle esirlerin direnişlerini tırmandıran adımlar attıklarını ifade etti.
 

Filistinli esirin çektiği sıkıntıların evinde gözaltına alındığı andan itibaren başladığına dikkat çeken Ez-Zübeydi, sorgu merkezine ve mahkemeye götürülen esirin son olarak cezaevine nakledildiğini ve orada sıkıntılarının daha da arttığını belirtti.
 

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esirleri baskı altında tutmak istediğini kaydeden Ez-Zübeydi, Celbu’ Cezaevi’nde iki kez acımasızca darp edildiğini bildirdi.
 

Ez-Zübeydi, kadın esirlere yönelik saldırının Filistinli esirleri galeyana getirdiğini ve işgal yönetiminin kadın esirlere yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmediğini iddia etmesine rağmen esirlerin koğuşları kapattığını ve cezaevleri idaresiyle görüşmeyi reddettiğini, Nefha Cezaevi’nde işgalci bir gardiyanın Filistinli kadın esirlere yapılan kötü muamelenin intikamı olarak bıçaklandığını söyledi.
 

İşgal yönetimi, Nablus kenti sakinlerinden 39 yaşındaki Firas Kamil Ez-Zübeydi’yi dört yıl esir tuttuktan sonra Salı günü serbest bıraktı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar