FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

Filistinli gruplar, Filistinli bir gencin bu sabah (6 Mart Pazar) erken saatlerde Kudüs kentinde Mescid-i Aksa yakınlarında gerçekleştirdiği, iki işgal polisinin yaralanmasıyla ve eylemci gencin şehit olmasıyla sonuçlanan bıçaklama eylemine övgüde bulundu. 

Görüntülenme: 936 Tarih: 06 Mart 2022 09:51
FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINDAN KUDÜS EYLEMİNE ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, eylemin işgal güçlerinin Mescid-i Aksa murabıtlarına, Kudüslülere ve Batı Şeria sakinlerine yönelik cinayetlerindeki artışa karşı yapılan doğal bir misilleme olduğunu söyledi.
 

Hammade, Filistinli gençlerden işgale karşı direnişlerini ve işgal güçleriyle çatışmayı sürdürmelerini istedi.
 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) de Kudüs eylemini överek, eylemin direniş iradesinin ve kararlılığının göstergesi olduğunu ifade etti.
 

FHKC, işgalcilerin her türlü önlemlerine rağmen Kudüs’te gerçekleştirilen bıçaklama eyleminin verdiği güçlü mesajdan yararlanılması ve direnişin sürdürülmesi çağrısında bulundu.
 

İslami Cihad Hareketi’nin Batı Şeria’daki sözcüsü Tarık İzzeddin de eylemin işgalcilerin ihlallerine verilmiş doğal bir tepki olduğunu belirtti.
 

İzzeddin, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için Filistin’in her köşesinde işgale karşı direniş eylemlerinin artırılmasını isteyerek, şehitlerin kanının işgalcileri Filistin topraklarından kovacağını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar