KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ BİR FİLİSTİNLİYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

İsrail işgal güçleri dün (4 Mart Cuma), işgal altındaki Kudüs'e bağlı Beytu Hanina kasabasında bir Filistinliyi evini kendi elleriyle yıkmaya zorladı.  

Görüntülenme: 965 Tarih: 05 Mart 2022 22:21
KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ BİR FİLİSTİNLİYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

Evin sahibi Raif Es-Selayime, işgal güçlerinin evini elleriyle yıkmaması durumunda belediye ekiplerinin gelip yıkacağı ve kendisinden de 100 bin şekel yıkım cezası alınacağı tehdidinde bulunduklarını söyledi. 

Selayime açıklamasında evini yıkmak zorunda bırakılmasından sonra 4 kişilik ailesinin barınaksız bir şekilde ortada kaldığını, kendilerinin, işgal belediyesinden evlerine ruhsat alabilmek için sekiz yıldan beri çaba sarf ettiklerini ama hiçbir sonuç elde edemediklerini belirtti. 

Selayime, evini yıkmak zorunda bırakılmasına rağmen işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikasına karşı duracağını ve toprağını terk etmemekte ısrar edeceğini vurguladı. 

Siyonist işgal rejimi Kudüs'teki Filistinlileri göçe zorlamak için onlara hiçbir şekilde inşaat ruhsatı vermiyor, ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor, yıkmamaları durumunda da kalabalık bir güvenlik ekibi himayesinde belediye araçlarını gönderip yıktırdıktan sonra 80 bin şekelden az olmayan miktarda yıkım cezası alıyor. 

İşgal güçlerinin Kudüs'teki Filistinlilere yönelik ırkçı tasfiye politikasından kaynaklanan yıkım faaliyetlerinde 2022'nin başından itibaren artış gözlendiği raporlarda dile getirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar