BATI ŞERİA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

İsrail işgal güçlerinin, Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde dün (4 Mart Cuma) düzenlenen haftalık gösterilere müdahale etmesi ve işgalci askerlerin himaye ettiği yahudi yerleşimci çetelerin saldırması sebebiyle çıkan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı veya atılan gaz bombalarından zarar gördü.  

Görüntülenme: 971 Tarih: 05 Mart 2022 22:59
BATI ŞERİA'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Kalkilya'nın doğusundaki Kefer Kaddum kasabasında işgal güçlerinin haftalık yürüyüşe müdahale etmesi üzerine meydana gelen çatışmada iki gencin gerçek mermiyle yaralandığı bildirildi. 

Kalkilya şehrinin kuzey geçiş kapısında çatışmalar meydana geldi ve işgal güçleri Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı gaz bombası attı.  

Verilen haberlere göre Kalkilya'nın doğusundaki Azun kasabasının yakınında da, yahudi yerleşim merkezine giden yoldan geçen, yerleşimcilere ait araçlara da Filistinli direnişçiler tarafından taş atıldı. Siyonistlere ait haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre Azun yakınında taşlanan yerleşimci araçlarında maddi hasar meydana geldi. Olay üzerine işgal güçlerinin bölgeye yayıldıkları ve geniş çaplı arama çalışması başlattıkları bildirildi. 

Beytlahim'in güneyinde işgal güçleri Beyt Ficar kasabasına ve Ummu Selmune ile Merah Rabah köylerine baskınlar düzenlediler. 

İşgal güçlerinin Ummu Selmune'de Muhenned El-Mağribi isimli bir vatandaşa ait bir beton fabrikasına ve bazı evlere baskınlar düzenledikleri bildirildi. 

Beytlahim'in kuzeyindeki Ayide mülteci kampında da işgal güçlerinin baskın düzenlemesi üzerine onlarla Filistinli gençler arasında çatışma meydana geldi.

Beytlahim'in güneyindeki Teku' kasabasında da işgal güçlerinin baskını yüzünden çatışmalar meydana geldiği haber verildi. 

El-Bire şehrinin Cebelu't-Tavil Mahallesi'nde de çatışmalar meydana geldi ve bir genç başından plastik mermiyle yaralanırken, onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

Nablus'un Beyta, Beyt Decen ve Karyut kasabalarında da işgal güçlerinin haftalık gösterilere müdahalede bulunması sebebiyle çatışmalar meydana geldi. Kızılay Teşkilatı, ekiplerinin Nablus çevresindeki çatışmalarda 102 kişiye müdahale ettikleri bunlardan 26 kişinin plastik mermiyle yaralandığının, 75 kişinin atılan gaz bombalarından zarar gördüğünün, bir kişinin de düşerek yaralandığının tespit edildiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar