BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ŞUBAT AYINDA 6 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin'in Batı Şeria bölgesi ve Kudüs'teki direniş ve çatışmalarla ilgili Şubat 2022 raporu yayınlandı. Rapora göre işgalcilere karşı silahlı eylemlerde, taşlı ve molotof kokteylli saldırılarda ve çatışmalarda Şubat ayında artış gözlendi.  

Görüntülenme: 1059 Tarih: 04 Mart 2022 10:41
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ŞUBAT AYINDA 6 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Bilgi Merkezi (MA'TA) tarafından yayınlanan aylık rapora göre Şubat ayı içinde Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te meydana gelen olaylarda, çatışmalarda ve eylemlerde 6 Filistinli şehit edilirken, 719 Filistinli de değişik şekillerde yaralandı. Gerçekleştirilen eylem sayısı ise 835'i buldu. Bu eylemlerde işgalci askerlerden veya onların himayesindeki yahudi yerleşimci çetelerin mensuplarından 27 kişi yaralandı. İşgalcilerden 14'ünün Kudüs'teki olaylarda yaralandığı belirtildi. 

Rapora göre, gerçekleştirilen eylemlerin 52'si silahlı saldırı, 2'si bıçaklama ve bıçaklama teşebbüsü, 7'si patlayıcı yerleştirme veya atma, biri araçla çarpma eylemi. 

İşgalcilerin baskınlarından dolayı da Filistinlilerle işgal güçleri arasında birçok yerde çatışma vuku buldu. 225 noktada işgalci askerlere veya onların himaye ettiği yerleşimci çetelere karşı taşlı saldırı gerçekleştirildi. 

55 molotof kokteylli veya el yapımı patlayıcıyla saldırı gerçekleştirilirken, 300 adet de patlayıcı türünden olmayan aletlerle veya eşyalarla saldırı eylemi oldu. Yerleşimci çetelerin baskınlarının engellenmesi için de 105 eylem gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar