İŞGALCİ İSRAİL HIZMA'DA TİCARİ TESİSLERİ YIKTI

 

Görüntülenme: 1096 Tarih: 03 Mart 2022 04:40
İŞGALCİ İSRAİL HIZMA'DA TİCARİ TESİSLERİ YIKTI

İsrail işgal güçleri dün, işgal altındaki Kudüs'e bağlı Hızma kasabasında Filistinlilere ait 10 ticari tesisi yeniden yıktı.

Hızma Belediye Başkanı Nevfan Salahuddin, Hızma'nın ana caddesi üzerinde bulunan ve motorlu taşıtlar için tamir ve bakım atölyesi olarak kullanılan, 13 aile için de geçim kaynağı olan 10 ticari tesisi bugün ikinci kez yıktığını belirtti. İşgal güçleri bu tesisleri iki ay önce yine yıkmış ve sahipleri yeniden kurmuşlardı. 

Belediye Başkanı Salahuddin, işgal güçlerinin Hızma'nın İsrail hakimiyetinde olduğu iddiasında bulundukları için Filistinlilerin inşa ettiği binaları ve tesisleri hedef aldıklarını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin normalde işgalci oldukları Filistin köylerinden ve şehirlerinden bir yerin "İsrail'in hakimiyetine geçtiğini" iddia ettikten sonra artık orada Filistinlilere hiçbir şekilde yaşama, iş kurma, ev yapma, hatta var olan iş yerlerini ayakta tutma, sahip oldukları evlerinde ikamet etme hakkı tanımamaları siyonist işgal rejiminin tam anlamıyla ırkçı bir zihniyete sahip olduğunu gözler önüne sermesi açısından dikkat çekici. Çünkü işgalci siyonist, kendi hakimiyetine geçtiğini söylediği yerde Filistinlilerin yaşama haklarının olmadığına inanıyor. 

Gerçekte ise siyonist işgal rejiminin tüm Filistin topraklarında olduğu gibi Kudüs'ün Hızma beldesindeki hakimiyeti de tamamen hukuksuz, gayri meşru bir işgal niteliğinde. Ama küresel güçler siyonist rejimin hem işgalci hem de ırkçı olmasına rağmen siyonist rejime sessiz kalmaya devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar