FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLERDEN EL CELEME KONTROL NOKTASINA SİLAHLI SALDIRI

Filistinli direnişçiler dün gece Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in kuzeyindeki El-Celeme kontrol noktasında siyonist işgal güçlerine silahlı saldırı düzenledi.  

Görüntülenme: 799 Tarih: 03 Mart 2022 23:05
FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLERDEN EL CELEME KONTROL NOKTASINA SİLAHLI SALDIRI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yoğun silahlı saldırı sesleri duymaları üzerine paniğe kapılan işgal güçleri bölgeye çok sayıda asker sevk etti. Aynı zamanda bölgede alarm durumuna geçerek geniş çaplı aramalar başlattılar. 

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri'nin Cenin Birliği gerçekleştirilen silahlı saldırının sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada bu eylemin işgale karşı direniş ve cihad stratejisinin devam ettiğinin bir mesajı ve aynı zamanda iki gün önce Cenin mülteci kampına yönelik olarak işgal güçlerinin gerçekleştirdiği ve iki genci şehit ettikleri baskına da ilk cevap olduğu belirtildi.  

Cenin mülteci kampına düzenlenen saldırıda İslami Cihad'ın saha komutanlarından ve özgürleştirilmiş eski esirlerden Abdullah El-Husari ile Şadi Necm isimli genç şehit edilmişti. 

Silahlı saldırıdan sonra işgal güçlerinin El-Celeme kontrol noktasını geçişe kapattıkları bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar