SİYONİST GÜÇLER EL HALİL'DE ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİNE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 848 Tarih: 03 Mart 2022 15:14
SİYONİST GÜÇLER EL HALİL'DE ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİNE SALDIRDI

Dün (2 Mart Çarşamba) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki El-Arub mülteci kampında şehit Ammar Ebu Afife'nin cenaze törenine işgal güçlerinin müdahalede bulunması üzerine çıkan çatışmalarda üç genç işgal güçlerinin mermileriyle yaralanırken onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından zarar gördüğü ve nefes alma sorunu yaşadığı bildirildi. 

Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim'e bağlı Beytu Ficar kasabası yakınlarında işgal güçlerinin kurşunlarına hedef olarak şehit edilen El-Arub mülteci kampı ahalisinden Ammar Şefik Ebu Afife için dün El-Arub mülteci kampında büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni düzenlendi. İşgal güçlerinin cenaze törenine birkaç farklı yönden müdahalede bulunması üzerinde değişik noktalarda işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

İşgalcilerin saldırı esnasında törene katılanların üzerine yoğun bir şekilde gaz bombaları attıkları ve onlarca kişinin atılan gaz bombalarının etrafa yaydığı zehirli gazdan etkilendikleri, bu yüzden nefes alma problemi yaşadıkları belirtildi. 

Gençler işgalci askerlerin üzerine taş attıktan sonra ara sokaklara dağıldılar. 

İşgal güçlerinin yaralanan gençlerden birini hastaneye götürülürken ambulanstan alarak gözaltına almaya çalıştıkları ancak ambulansın onlardan uzaklaşarak genci kurtarmayı başardığı belirtildi. 

Evvelki akşam işgal güçlerinin saldırısında şehit edilen Ammar Ebu Afife'nin dün ikindiden sonra El-Arub mülteci kampında düzenlenen cenaze törenine öfkeli bir kalabalık katıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar