ŞUBAT AYINDA KUDÜS'TE 191 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

 

Görüntülenme: 1019 Tarih: 02 Mart 2022 20:09
ŞUBAT AYINDA KUDÜS'TE 191 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

İsrail işgal güçleri Kudüs halkını bıktırmak ve onları göçe zorlamak amacıyla şiddet uygulamalarını, saldırılarını, baskınlarını ve tutuklamalarını geçtiğimiz Şubat ayı boyunca da sürdürdü. İşgal rejimi Şubat ayı içinde Kudüs'te Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini yıkma ve yahudileştirme faaliyetlerini ise zirveye tırmandırdı. Yahudileştirme faaliyetlerinin odağında olan mıntıka ise Şeyh Cerrah Mahallesi oldu. Buradaki faaliyetlerden dolayı bu mahalleye gündelik olarak saldırılar ve baskınlar düzenlendi.

Kudüs İçin Avrupalılar oluşumu Kudüs'te işgal güçleri tarafından Şubat ayında gerçekleştirilen ihlaller hakkında aylık raporunu yayınladı. Rapora göre işgal güçleri Şubat 2022'de, 15 kategoride listelenen ve toplam sayısı 1372 olan ihlaller gerçekleştirdi. 

İhlaller arasında en büyük oranı oluşturanlar ise darp ve aşağılayıcı bir biçimde fiili saldırılar. Bu kategoriye giren ihlallerin oranı %16.1'i oluşturuyor. İkinci sırada yer alan baskınlar ve aramalar da oran olarak aynı. Yaralamaların oranı %14.6'yı buldu. Tutuklamaların oranı ise %13.9'a ulaştı. 

Rapora göre Şubat 2022'de işgal güçlerinin Kudüs'te gerçekleştirdiği 123 adet doğrudan silahlı saldırı olayı kaydedildi. 

Bütün bu saldırılarda toplamda 200 Filistinli yaralandı. Aralarında çocuklar, kadınlar ve basın mensupları da bulunuyor. 

Darp veya fiili müdahale sebebiyle hafif çapta yaralananların sayısı ise 221'i buldu. Bunların arasında da kadınlar ve çocuklar var.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar