SİYONİST ORDU ÖMER CERADAT'IN EVİNİ YIKACAK

İsrail işgal ordusunun, Ömer Ceradat'ın ailesinin, evlerinin yıkılmasına itiraz başvurusunu reddederek, Cenin'in batısındaki Es-Sile El-Harisiyye kasabasında bulunan evlerini yıkma kararını onayladığı haber verildi.  

Görüntülenme: 897 Tarih: 02 Mart 2022 20:31
SİYONİST ORDU ÖMER CERADAT'IN EVİNİ YIKACAK

İşgal rejimi görevlileri 20 Ocak 2022 tarihinde, iki kardeş esir Gays ve Ömer Ceradat'ın ailesine evlerinin yıkılacağına dair ihtar vermişti. 

İşgal rejimi Gays ve Ömer Ceradat'ın, boşaltılmış durumdaki Homesh yahudi yerleşim merkezi yakınında geçtiğimiz Aralık ayında yahudi yerleşimcilere yönelik olarak gerçekleştirilen ve bir yerleşimcinin öldürüldüğü, bazılarının da yaralandığı feda eyleminden sorumlu oldukları iddiasında bulunuyor. 

Esir Ömer Ceradat'ın kardeşi Esed Ceradat ihtarda yıkım tarihinin belirtilmediğini ifade ederek, HaMoked insan hakları kurumunun yıkım kararına karşı mahkemede itiraz davası açacağını söylemişti. 

İşgal güçleri geçtiğimiz 19 Aralık tarihinde Ömer ve Gays Ceradat kardeşleri, ardından da anneleri Itaf Ceradat'ı tutuklamışlardı. 

İşgal rejimi bir Filistinliyi herhangi bir feda eyleminden sorumlu tutması durumunda onun tüm ailesini cezalandırıyor ve ailenin evini yıkıyor. Böyle bir uygulama hukukun temel ilkelerine ve tüm uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu halde işgal rejiminin bu uygulamayı Filistinlilere yönelik olarak sürdürmesine engel olunması için söze gelir bir şey yapılmadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar