BEYTU FİCAR KASABASINDA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün (1 Mart Salı) akşam saatlerinde El-Arub mülteci kampı ahalisinden Ammar Şefik Ebu Afife isimli bir Filistinlinin, Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim'e bağlı Beytu Ficar kasabası yakınlarında işgal güçlerinin kurşunlarına hedef olarak şehit olduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 791 Tarih: 02 Mart 2022 14:28
BEYTU FİCAR KASABASINDA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Böylece Ebu Afife, işgal güçlerinin, 24 saatlik süre içinde Batı Şeria bölgesinde şehit ettikleri üçüncü Filistinli oldu. Salı gününün ilk saatlerinde, 01.00'den sonra Cenin mülteci kampına baskın düzenleyen özel kuvvetler de iki kişiyi şehit etmiş, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmuşlardı. 

Evvelki gece, Cenin mülteci kampında şehit edilen Abdullah El-Husari ve Şadi Necm isimli iki gencin cenazesi dün öğle saatlerinde büyük bir kalabalığın iştirak ettiği cenaze töreniyle ebediyete uğurlanmıştı. 

Şehitlerin cenaze törenine katılan kalabalık, işgalci katillerden intikam alınmasını ve direnişin daha da artırılmasını isteyen sloganlar atmışlardı. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da söz konusu gençlerin şehit edilmesi münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, yaşanan olayların arkasında işgal rejiminin terörist ve saldırgan tutumunun yer aldığını, olan bitenlerin tümünden onun sorumlu olduğunu dile getirirken, işgal rejiminin cinayetlerinin ve saldırgan tutumunun Filistin halkını, gasp edilmiş haklarını geri almak için mücadelesini sürdürme konusundaki kararlılığından geri adım atmaya zorlayamayacağını vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar