CENİN MÜLTECİ KAMPINDA FİLİSTİNLİ İKİ GENÇ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 839 Tarih: 01 Mart 2022 06:19
CENİN MÜLTECİ KAMPINDA FİLİSTİNLİ İKİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (1 Mart Salı), gece yarısından sonra günün ilk saatlerinde, Cenin mülteci kampında İsrail işgal güçlerinin saldırısında biri direnişçilerden olan iki Filistinli genç şehit olurken, bir kişi de yaralandı. 

Hastane kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin saldırısı üzerine özgürleştirilmiş eski esirlerden Abdullah El-Husari şehit olurken, birinin durumu ağır olmak üzere iki kişi de yaralandı. Durumu ağır olan 19 yaşındaki Şadi Halid Necm'in de birkaç saat sonra hayatını kaybettiği kaldırıldığı hastane tarafından duyuruldu.

İbnu Sina Hastanesi Anestezi ve Yoğun Bakım Ünitesi doktoru Usame Muraşide'nin verdiği bilgilere göre Necm, işgal güçlerinin saldırısında kafasından yaralanmış, kafatası kırılmış ve beyni zarar görmüştü. Doktorlar onu hemen ameliyata alıp kanamayı durdurmayı başardılar. Sonra da yoğun bakıma alındı ama birkaç saat içinde hayatını kaybetti. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilere ait özel kuvvetler gece saat 01.00'den sonra Cenin mülteci kampına baskın düzenleyerek saldırıda bulundular. Bu saldırı çatışmaya sebep oldu ve işgal güçleri direnişçi gençlerin ve diğer vatandaşların üzerine doğrudan ateş ettiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar