KUDÜS'TE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 999 Tarih: 01 Mart 2022 17:40
KUDÜS'TE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Dün (28 Şubat Pazartesi) işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir kısmında yer alan Babu'l-Amud semtinde düzenlenen İsra ve Mirac Gecesi etkinliklerine işgal güçlerinin müdahalesi sonucu aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu en az 37 kişi yaralanırken, 24 kişi de işgal güçleri tarafından gözaltına alındı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, Filistinlilerin Babu'l-Amud Meydanı'nda İsra ve Mirac Gecesi töreni düzenlemeleri üzerine işgal güçleri onlara saldırdı. 

İşgal güçlerinin, törenlere katılmak için meydana toplanan yüzlerce kişiye karşı şiddete başvurduğu ve içlerinden bazı kişileri tek tek toplayarak gözaltına aldığı ifade edildi. 

Filistin Kızılay Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, teşkilatın ilk yardım ekipleri çıkan olaylar üzerine Babu'l-Amud Meydanı'nda en az 35 yaralıya müdahalede bulundu. Bunların tümünün işgal güçlerinin saldırıları sonucu yaralandıkları belirtildi. 

Yaralılardan 7'sinin hastaneye nakledildiği onların da aralarında bir kadının, bir genç kızın ve bir kız çocuğun yer aldığı, hepsinin de özel ihtiyaçları olan kişiler olduğu ve tümünün de doğrudan saldırıya maruz kaldıkları belirtildi. 

Hastane kaynaklarından verilen bilgilerde, yaralılardan birinin de ses bombasından etkilenen 6 aylık bir bebek olduğu ifade edildi. 

Görgü tanıkları işgal güçlerinin toplananları dağıtmak için ses bombaları attıklarını, insanları darp ettiklerini ve iteleyerek uzaklaştırmaya çalıştıklarını dile getirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar