KUDÜSLÜ EBU ESNİNE AİLESİ DİRENMEKTE KARARLI

Kudüslü Ebu Esnine ailesi, işgal yönetiminin kendilerini bugün Cebelu'l-Mukebber'deki evlerini yıkmaya zorlamasının, azimlerini kıramayacağını ve kendilerini Kudüs şehrinden çıkmaya zorlayamayacağını ifade etti. 

Görüntülenme: 1027 Tarih: 28 Şubat 2022 21:15
KUDÜSLÜ EBU ESNİNE AİLESİ DİRENMEKTE KARARLI

Evin sahibinin oğlu İyad Ebu Esnine yıkım işleminin kendilerini geri adım atmaya zorlayamayacağını, işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikasına rağmen kendilerinin bütün alanlarda varlıklarını muhafaza edeceklerini belirtti. 

Ebu Esnine; "Onlar bizim azmimizi kırmak ve bu topraklardan ümidimizi kesmemizi istiyorlar. Şimdi buradan çıkıyoruz, ama çekip gidecek değiliz." diye konuştu. 

Ebu Esnine, evlerinin Mescidi Aksa'ya ve Eski Kudüs'e baktığını ve içinde 2016'dan bu yana 6 kişinin yaşadığını belirtti. 

Ebu Esnine işgal rejiminin önce Eski Eserler İdaresi vasıtasıyla evlerini gasp etmeye çalıştığını ancak bu yoldan istediğini gerçekleştirememesi üzerine yıkım kararı verdiğini ifade etti. 

Ebu Esnine, işgal rejiminin Eski Kudüs'te yahudi nüfusu çoğunluk haline getirebilmek için buranın ahalisine karşı ırkçı tasfiye politikası uyguladığına dikkat çekti. Bununla birlikte hayatın zorluklarına rağmen Kudüslülerin buradaki varlıklarını korumalarının bir görev olduğunu vurguladı. 

Cebelu'l-Mukebber semtini, 16 m. genişliğindeki ve 2.5 km'si buranın içinden geçecek olan Amerikan Yerleşim Yolu projesi tehdit ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar