İSRAİLLİ KADIN AKTİVİST NETA GOLAN'DAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK

İsrailli kadın aktivist ve barış eylemcisi Neta Golan, Aşdod kentindeki işgal mahkemesinde duruşmaya çıkmayı reddederek, işgal rejimi askeri mahkemelerini 58 gündür boykot eden idari hapis cezası mahkumu Filistinli esirlere destek verdi. 

Görüntülenme: 915 Tarih: 28 Şubat 2022 03:08
İSRAİLLİ KADIN AKTİVİST NETA GOLAN'DAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK

Golan, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında İngilizce, İbranice ve Arapça yaptığı açıklamada, Filistinli esirlerin işgal rejimi zindanlarında maruz kaldıkları zulme dikkat çekti.
 

Kendisinin gözaltına alınmasıyla Filistinli esirlerin durumu arasında karşılaştırma yapan Golan, işgal güçlerinin ve işgal rejimi mahkemelerinin Filistinli esirlere ırkçı ayrımcılık yaptığını söyledi.
 

“Aleyhimde hazırlanan iddianameyi dinlemek için duruşmaya katılma niyetinde değilim” diyen İsrailli kadın aktivist, avukatlarının haklarındaki suçlamaları görmelerine dahi izin verilmeyen Filistinli idari hapis cezası mahkumu esirlerle dayanışma amacıyla mahkemeyi boykot ettiğini açıkladı.
 

Golan, idari hapis cezası mahkumu esirlerin 1 Ocak’tan bu yana mahkemeleri boykot ederek duruşmalara katılmadıklarını ve idari hapis cezası uygulamasının kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.
 

Neta Golan’ın Filistin halkının haklarını savunan “Uluslararası Dayanışma Hareketi”nin (International Solidarity Movement-ISM) kurucularından olduğu, Gazze’ye ve Filistinlilere destek gösterilerine katıldığı için birçok kez gözaltına alındığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar