FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mustafa Ebu Arra, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin cezaevleri idaresinin saldırısına maruz kaldıklarını, tüm Filistinlilerin ve dünyanın özgür insanlarının esirlere destek olmaları gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 847 Tarih: 28 Şubat 2022 03:09
FİLİSTİNLİ ESİRLER ZOR DURUMDA

Ebu Arra, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkını ve direniş gruplarını uluslararası hukuk ve anlaşmalarla garanti altına alınan insani haklarının muhafazası mücadelesinde esirlerin yanında yer almaya davet etti.
 

İşgal rejimi zindanlarından kurtularak özgürlüklerine kavuşana kadar esirlere destek verilmesi çağrısında bulunan Ebu Arra, Filistinlilerden önümüzdeki Salı günü düzenlenecek esirlere destek etkinliklerine katılmalarını istedi.
 

Salı günü Filistin’in tüm bölgelerinde esirlere destek gösterileri düzenleneceği ve gösterilere katılanların işgal güçleriyle temas noktalarına doğru yürüyecekleri bildirildi.
 

Ebu Arra, Filistinli esirlerin ve Mescid-i Aksa’nın Filistin davası terazisinde paralel olduğunu ve birbirlerinden ayrılamayacaklarını kaydederek, esirlerin Mescid-i Aksa’yı savunma ve özgürlüğüne kavuşturma mücadelesindeki önemine dikkat çekti.
 

İşgal güçlerinin Filistinli esirlere baskı yapmaya devam ettiğini belirten Ebu Arra, esirlerin kazanılmış haklarını korumak için geçmiş yıllarda işgalcilere karşı birçok mücadeleye imza attıklarını hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar