EL HALİL'DE ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 937 Tarih: 26 Şubat 2022 20:41
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Bugün (25 Şubat Cuma) öğle saatlerinde, Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil şehrinde, 25 Şubat 1994 tarihinde gerçekleştirilen El-Halil katliamında şehit edilenleri anma programına siyonist işgal güçlerinin müdahalede bulunması üzerine çıkan çatışmalarda Filistinlilerden yaralananlar oldu. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre anma programı için şehir merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş Ali Buka Camisi'nden başlayarak İbrahim Camisi'ne doğru ilerledi. 

Yürüyüşe müdahale eden işgal güçleri katılanların üzerine yoğun bir şekilde ses ve zehirli gaz bombaları yağdırdılar. Bu da onlarca kişinin yayılan zehirli gazlardan etkilenmelerine ve nefes alma sorunları yaşamalarına neden oldu. 

Kaynaklar işgal güçlerinin aynı zamanda basın mensuplarına da şiddet uyguladıklarına ve çatışmaları görüntülemelerine engel olduklarına dikkat çektiler. 

Siyonist işgal rejiminin derin güçleri tarafından yönlendirildiği tahmin edilen Barush Goldstien isimli bir siyonist canavar 25 Şubat 1994 tarihinde El-Halil'deki İbrahim Camii'ne girerek insanların secdede olduğu sırada arkadan otomatik silahlarla ateş etmek suretiyle 25 kişinin şehit olmasına 150 kişinin de yaralanmasına neden oldu. 

Bu katliamın yıl dönümü münasebetiyle bugün Mescidi Aksa'da ve Filistin'in değişik bölgelerindeki camilerde sabah namazı vaktinde gerçekleştirilen Büyük Fecir buluşmalarına Şehitler Şafağı buluşması adı verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar