FİLİSTİN'DE BÜYÜK FECİR BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Filistin'de, Cuma sabahları gerçekleştirilen Büyük Fecir buluşmaları devam ediyor. Bugün (25 Şubat) sabah namazında da Şehitler Şafağı adıyla düzenlenen buluşma münasebetiyle başta Kudüs'teki Mescidi Aksa olmak üzere, Batı Şeria ve Gazze bölgesinde buluşma için gidilmesi istenen camilere büyük kalabalıklar toplandı.  

Görüntülenme: 1308 Tarih: 25 Şubat 2022 06:11
FİLİSTİN'DE BÜYÜK FECİR BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şehitler Şafağı buluşması için sabah namazında Mescidi Aksa'da çok büyük bir kalabalık oluştu ve teras kısımları da dahil olmak üzere namaz kılınabilen bütün alanlar cemaate katılmak için gelenlerle doldu. Birçoklarının aileleriyle geldikleri, o yüzden namaza katılanlar arasında kadınların ve çocukların da bayağı yekûn oluşturduğu görüldü. 

Büyük Fecir buluşmalarına destek vermek için 1948'de işgal edilmiş bölgelerden de çok sayıda Filistinlinin Kudüs'e akın ederek sabah namazlarını Mescidi Aksa'da kıldıkları gözlemlendi. 

Bu haftanın Büyük Fecir buluşması aynı zamanda El-Halil'de Hz. İbrahim Camisi'nde 25 Şubat 1994 tarihinde gerçekleştirilen katliamın yıl dönümüne denk geldiği için bu haftaki buluşmaya Şehitler Şafağı adı verildi. 

Belirtilen tarihte Barush Goldstien isimli bir aşırı siyonist doktor sabah namazı vaktinde El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenleyerek insanların secdede oldukları sırada arkadan üzerlerine otomatik silahlarla ateş etmek suretiyle büyük bir katliam yapmıştı. Bu katliamda 29 kişi şehit edilmiş 150 kişi de yaralanmıştı. 

Bu haftaki Büyük Fecir buluşmaları aynı zamanda Dünya Kudüs Haftası'na tekabül ettiği için Gazze'deki camilerde Şehitler Şafağı buluşmasıyla birlikte Dünya Kudüs Haftası etkinlikleri de başlatıldı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Şehitler Şafağı buluşmasıyla ilgili açıklamasında gösterilen büyük ilgiden ve geniş çaplı katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hamas'ın Kudüs'teki temsilcisi Muhammed Hammade, yapılan buluşma çağrılarına bu derece büyük bir ilgi gösterilmesinin Filistin halkının, işgalin onun yerleşim ve yahudileştirme planlarına karşı durmanın tek yolunun direniş olduğu konusunda güçlü bir inanca sahip olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar