DÜNYA KUDÜS HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

 

Görüntülenme: 1227 Tarih: 25 Şubat 2022 19:30
DÜNYA KUDÜS HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Dünyanın değişik ülkelerinde, muhtelif sivil toplum kuruluşları, birlikler ve sosyal kurumlar dün (24 Şubat Perşembe) Dünya Kudüs Haftası etkinliklerini başlattı. Etkinliklerin 4 Mart'a kadar devam edeceği belirtildi. Dünya Kudüs Haftası etkinlikleri çerçevesinde İsra ve Mirac Gecesi ve Salahuddini Eyyubi'nin 1187 yılında Kudüs'ü fethetmesinin yıl dönümünü anma etkinliklerinin de düzenleneceği bildirildi. 

Kudüs İçin Gençlik Teşkilatı Başkanı ve Körfez ülkelerindeki Dünya Kudüs Haftası etkinlikleri sorumlusu Tarık Eş-Şayi' bu vesileyle yaptığı açıklamada Arap toplumlarının, Filistin davasının birinci öncelikli davaları olduğunun her geçen gün daha fazla farkına vardıklarına dikkat çekti. 

Eş-Şayi' Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada dünyadaki birçok ülkede sivil toplum kuruluşlarının bu meseleye ilgi gösterdiğini ve Dünya Kudüs Haftası etkinlikleri çerçevesinde muhtelif programlar tertip ettiklerini dile getirdi. 

Dünya Kudüs Haftası Tertip Komitesi de daha önce yaptığı açıklamada 45 farklı ülkeden 320 kurumun Dünya Kudüs Haftası etkinliklerine katılacağını duyurmuştu. 

Kameri takvime göre Receb ayının son haftası Dünya Kudüs Haftası olarak ihya ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar