SİYONİST ASKERLER MİKDAD EL KAVASİMİ'Yİ YENİDEN ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri, 113 gün açlık grevi mücadelesi vererek özgürlük hakkını alan Mikdad El-Kavasimi'yi dün serbest bırakılmasının hemen ardından yeniden gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 795 Tarih: 25 Şubat 2022 12:46
SİYONİST ASKERLER MİKDAD EL KAVASİMİ'Yİ YENİDEN ESİR ALDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerler, Mikdad El-Kavasimi'yi esirleri nakil aracıyla Ez-Zahiriyye geçidine ulaşmasının hemen ardından bir askeri jeepe bindirerek bilinmeyen bir yere götürdüler. 

24 yaşındaki Mikdad El-Kavasimi, işgal rejiminin kendisine yönelik "idari tutuklama" uygulamasını protesto ve özgürlüğünü kazanmak amacıyla 113 gün süren açlık grevinden sonra geçtiğimiz yılın Kasım ayında, işgal yönetiminin kendisine Şubat 2022'de serbest bırakılacağı taahhüdünde bulunması üzerine açlık grevine son vermişti. Şimdi işgal güçlerinin onu özgürlüğüne kavuştuğu gün, daha aile efradıyla, arkadaşlarıyla ve akrabalarıyla bir araya gelmesine fırsat vermeden yeniden gözaltına almaları taahhütlerinde ve sözlerinde de ne kadar yalancı olduklarını ortaya koyması açısından dikkat çekici bir gelişme oldu. 

El-Halil ahalisinden olan Mikdad El-Kavasimi Ocak 2021'den bu yana idari tutuklu olarak işgal zindanlarında esaret hayatı yaşıyordu. Ondan önce de birçok kez hapse atıldı ve toplamda 4 yılını işgal zindanlarında esaret altında geçirdi.

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar